Uitnodiging Open Dag
14 maart 2018
Schoonheidssalon Pura Lobith

Droombaan

Je droombaan ligt buiten ons bedrijf? Jammer, maar we helpen je. Zo reageerde de Rabobank toen Sandra Hendriks (47) uit Lobith haar vinger opstak. De bank begeleidde haar terwijl ze hun adviseur particulieren eigenlijk niet kwijt wilden. Binnenkort begint ze als schoonheidsspecialiste.

,,Ik heb achttien jaar met plezier bij de Rabo gewerkt, als teamleider, bij de binnendienst bedrijven en als adviseur particulieren. Je volgt altijd wel een workshop of een studie om bij te blijven. Nu vroeg ik mij af: ga ik vol mee in de nieuwe fase of ga ik mijn droom achterna om schoonheidsspecialiste te worden? Ik houd van vernieuwingen en ik kon zeker blijven. Toch had ik die droom. Daarom heb ik zelf mijn baan opgegeven. De leiding reageerde heel goed. Dat past bij jou, zo zeiden ze.

,,Ik kreeg steun, ook in de vorm van kritische vragen. De bank helpt vertrekkers maandenlang met advies. Bij het uitzoeken wat je nu echt wilt, les in solliciteren en omscholingsadvies. Ook kunnen werknemers coaching krijgen over het starten van een eigen bedrijf.

,,Zelf heb ik altijd al iets met visagie en schmink gehad. Ik wilde van mijn hobby mijn beroep maken. Ik ben niet over een nacht ijs gegaan. Ik ken de risico’s. Je moet er voor honderd procent voor gaan, net als op de bank. Binnenkort begin ik vanuit mijn verbouwde garage Schoonheidssalon Pura. Ik bekijk wat ik nog kan bijleren aan wellness, zoals massage op de werkplek, en ik richt me op huidverbetering. Recruiters benaderen mij nog steeds voor werk in de financiële wereld, zelfs bij mijn eigen bank. Een leuk compliment. Maar ik ga mijn eigen droom achterna.”

Artikel van: AD

Comments are closed.